Resor och utflykter.
SPF Båstad Bjäre erbjuder ett program
för resor, utflykter och 
teaterbesök.
Aktuell och utförlig information om resornas innehåll, pris och
genomförande finns på här! 
Arrangör: Åsa och Anders Öman, VisioNi. info@visioni.se
Program och pris kan justeras vid händelser utanför vår
kontroll.
Anmälan till resor görs till Karin Leu,
karin.leu@telia.com 0707-10 22 92Äntligen: Musikalen Cabaret!
Torsdag 12 januari 2023


Willkommen, Bienvenue, Welcome! Stora shownummer, medryckande musik och en ytterst relevant berättelse. Välkomna med och se en av världens mest spelade musikaler, mångfaldigt prisbelönt, på GöteborgsOperan!

Vi börjar i Ängelholm kl 13.35, Förslöv kl 13.55, Båstad kl 14.10 och Halmstad kl 14.45. Väl i Göteborg väntar en härlig måltid på restaurang. Bordsvatten ingår, men övrig dryck köps på plats – för att ge valfrihet.
Mätta och belåtna kommer vi till Operan där föreställningen börjar kl 19. Det är bara att njuta!
Efter föreställningens slut åker vi glada hemåt. Ungefärlig tid för hemkomst är Halmstad kl 23.30 och därefter övriga orter.

Pris: 1595 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms,
middag inkl bordsvatten,
biljett till föreställningen (främre delen av parkett).

Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF

Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNiOm musikalen:
Willkommen, bienvenue, welcome! Den som en gång vågat sig in på nattklubben Kit Kat Club vill stanna för alltid. Här finns plats för alla. Under Konferencierens vakande öga är nattklubben i Berlin en fristad där nöjeslystna existenser lever ut sina njutningsfulla drömmar.  
Musikalen kretsar kring Sally Bowles, nattklubbens stjärna, och Clifford Bradshaw, en ung amerikan med författardrömmar som dras med i utsvävningarna. Allt känns möjligt, allt är tillåtet. Men lyckan är bräcklig. Nazismen växer sig starkare. Det fria livets undergång närmar sig.  Cabaret är fylld av flärd och sensualism, svärta och förtvivlan. 
GöteborgsOperans nya uppsättning är en hyllning till epoken som originalet utspelar sig i: Berlin under den bräckliga demokratin kring 1930. Det ömsinta kammarspelet överförs till Stora scenen för den största uppsättningen någonsin av musikalen. Med stora shownummer och medryckande musik förenas en politisk berättelse med gripande människoöden i en färgstark dygnet-runt-stad där livet ständigt pågår.  


Funny Girl! Söndag 5 februari och Söndag 5 mars 2023
Publiksuccen Funny Girl som till stor del blev inställd 2020, p g a pandemin, är nu tillbaka! Äntligen ska vi få se Malmö Operas stora uppsättning av musikalklassikern om Broadwaystjärnan Fanny Brices liv. Hon sjöng och dansade på New Yourks glittriga teaterscener i början av 1900-talet. Huvudrollen som den skarpsinniga och roliga Fanny görs av Sanna Nielsen. I övriga roller ser vi älskade artister som Marianne Mörck, Ann-Louise Hansson och Alexander Lycke.
Vi börjar i Båstad kl 11.55, Förslöv kl 12.10 och Ängelholm (Lidl) kl 12.30. På vägen till Malmö stannar vi på Gästis i Staffanstorp och äter söndagsmiddag. Det blir deras goda fläskfilé med rostade rotfrukter, potatisgratäng och svampsås. Mineralvatten/lättöl, sallad, smör & hembakat surdegsbröd samt kaffe och kaka ingår. Mätta och belåtna åker vi vidare, sista biten till Malmö Opera där föreställningen börjar kl 16. Luta dej tillbaka och låt dej underhållas!
Efter föreställningens slut åker vi hemåt efter en föreställning som bjudit på härligt medryckande musik, dans och mycket energi. Ett riktigt lyckopiller!
Pris: 1395 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms,
biljett på främre del av sidoparkett,
söndagsmiddag med mineralvatten/lättöl och kaffe och kaka enligt program.
Välkomna!                                       
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF
Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi       


Umgås & shoppa i Ullared!
Tisdag 28 februari 2023


Gekås är mer än bara ett varuhus, det är Sveriges största utflyktsmål! Välkommen att fynda bland rengöringsmedel, väskor, mat, verktyg, kläder och presenter. Följ med på en utflykt för att träffas, ha trevligt och kanske göra ett och annat fynd 

Vi börjar i Ängelholm (Lidl) kl 8, Förslöv kl 8.20. Båstad kl 8.35 och Halmstad (Arenan) kl 9.05. På vägen stannar vi för förmiddagsfika med en god ägg- och silla-macka med kaffe i Vessigebro.
Glada i hågen kommer vi fram till det stora gula och blåa varuhuset och passerar Jonas Högströms staty av Gekås grundare Göran Karlsson på vägen in. Vi önskar alla God Shopping!
Vid 16-tiden vi åker hemåt och ungefärlig tid för hemkomst är Halmstad kl 17 och därefter övriga orter.

Pris: 445 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms,
förmiddagsfika med sillsmörgås och kaffe,
Presentkort på 100 kr att handla för i varuhuset.

Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF

Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNiUmgås & shoppa i Ullared!Falkenbergsrevyn! Lördag 11 mars 2023
Då mycket känns allvarligt i världen blir humor allt viktigare – för att skapa distans och, om inte annat, göra livet lite roligare! Revyn lovar att bjuda på glädje i kubik, härlig musik och återblickar på året som gått. 
Välkommen med till en rolig, proffsig och välgjord föreställning. Inför vintern laddar de för sitt 25-årsjubileum och välkomnar oss: 2023 blir det kalas – vi bjuder på ett jubileende!
Vi börjar i Ängelholm (Lidl) kl. 11.40, Förslöv kl 12, Båstad kl 12.15 samt Halmstad kl 12.50 och åker mot Falkenberg. På vägen stannar vi på Kvibille Gästis och äter middag, bestående av deras goda kycklingfilé med sherrysås och potatisgratäng. Grönsaker, sallad, bröd, läsk/lättöl samt kaffe med kaka ingår också. Mätta och belåtna kör vi sista biten till Falkenberg och revyn som börjar kl 15.30. Mycket nöje!
Efter många skratt, skönsång och kanske lite eftertänksamhet kör vi glada hemåt.
Pris: 1175 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms,
Varmrätt inkl mineralvatten/lättöl och kaffe med kaka,
Biljett på parkett.
Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF
Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi
Program och pris kan justeras vid händelser utanför vår kontroll.
                    

Lübeck & shopping 28 – 29 mars 2023
Så mycket upplevelser och ledighet det kan rymmas i bara två dagar. Vänner och shopping blandas med kulturell gammal stad, god mat och avkopplande hotellvistelse. Häng på!
Dag 1, tisdag 28 mars
Vi lämnar Båstad kl 7.25, Förslöv kl 7.40 och Ängelholm kl 8 på morgonen. Via färjan Helsingborg-Helsingör kommer vi till Danmark och sedan via Rödby-Puttgarden till Tyskland. Efter knappt 10 mil är vi i Lübeck, där vi ska bo på 4-stjärniga Holiday Inn, som ligger centralt. Vi inleder med en liten guidad promenad i centrum och sedan finns tid att besöka museer, butiker eller kanske caféer som Niederegger där det säljs ätbara konstverk i marsipan. På hotellet finns spa-avdelning med pool och bastu för den som vill.
Kvällen är fri att välja restaurang efter eget tycke, men för alla som vill ordnar vi en gemensam middag.
Dag 2, onsdag 29 mars
Njut av en härlig hotellfrukost... innan vi checkar ut och åker med bussen till Calles i Burg. Det finns möjlighet till en trevlig vinprovning innan det ges tid att botanisera i butiken. Sedan åker vi ner i själva byn för att äta en god lunch. Mätta och belåtna kommer vi till Bordershop där vi också stannar för inköp. Via färjorna kommer vi tillbaka till Sverige och vi räknar med att vara åter i Ängelholm omkring kl 20.30.
Pris: 2295 kr
I priset ingår: bussresa, reseledare, resmoms, vägskatter, färjeavgifter,
en övernattning i dubbelrum med frukost, lunch dag 2 samt liten guidad promenad i Lübeck.
Antal resenärer är begränsat så var person kan lasta 80 kg inkl eget bagage.
För enkelrum tillkommer 390 kr.
Program och pris kan justeras vid händelser utanför vår kontroll, t ex valutaförändringar.
Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF
Teknisk arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi

Huskvarna och Gränna! Tisdag 11 april 2023
En härligt innehållsrik dag ser vi fram emot då vi ska besöka två fina museer. Det ena handlar om Huskvarna och det andra om Andrée. Dagen förgylls dessutom av god mat, trevligt sällskap och inte minst polkagrisar!
Vi börjar i Ängelholm (Lidl) kl 6.55, Förslöv kl 7.15, Båstad kl 7.30. Via Simlångsdalen kommer vi till Tånnö, där vi stannar för gott förmiddagskaffe med smörgås. Färden går vidare till Huskvarna där besöket på museet inleds med en informativ introduktion och sedan utforskar var och en efter eget tycke och smak. Här finns mycket att se!
Lunchen intas i området där Stockmakarna, som gjorde gevärskolvar, bodde. Varmrätt (kött eller fisk), måltidsdryck, salladsbuffé och kaffe ingår.
Via den vackra vägen utmed Vättern kommer vi till Gränna, där Grenna museum står på tur. Här finns bland annat en väldigt fin utställning om Andrée och hans polarexpedition.
Innan vi lämnar Gränna finns det tid att besöka ett polkagrisbageri och kanske spatsera lite på den mysiga huvudgatan.
Under färden hemåt gör vi en paus och serverar varm korv och kaffe från bussen. Vi räknar med att vara åter i Båstad kl 20 och därefter övriga orter.
Pris: 895 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms,
förmiddagskaffe med smörgås, inträde och introduktion till Huskvarna museum, lunch inkl måltidsdryck, salladsbord och kaffe, entré Grenna museum, polkagrisbageribesök samt korv med bröd och kaffe från bussen.
Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF
Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi
Program och pris kan justeras vid händelser utanför vår kontroll.          


”Mitt fantastiska liv!” med Marianne Mörck
Måndag 24 april 2023


Välkommen till en underhållande föreläsning med Marianne Mörck. Denna folkkära artist, som är en makalöst bra berättare, ger sig i vår ut på turné och vi har lyckats få biljetter. Passa på!

Vi börjar i Båstad kl 14.55, Förslöv kl 15.10 och Ängelholm kl 15.30 och kör mot Medborgarhuset i Eslöv. Medborgarhuset är sevärt i sig, ritat av Hans Asplund då han var nyexaminerad arkitekt 1947. Idag prisbelönt arkitektoniskt kulturarv.
Vi börjar med att äta middag; marinerad fläskfilé med pepparsås, potatisgratäng och syrad lök samt 3 sorters sallader, hembakt bröd, bordsvatten, kaffe & kaka.
Föreställningen börjar kl 18.30, i samma hus och håller på ungefär till kl 20.
Vi räknar med att vara tillbaka i Ängelholm ca kl 21.30 och därefter övriga orter.

Pris: 985 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms,
Middag enligt program, biljett.

Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF


Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi


Om föreläsningen: Välkomna till en underhållande föreläsning med Marianne Mörck.
Svenska folket förknippar henne kanske mest med rollerna som Bigge i den älskade tv-serien Bonusfamiljen och som receptionisten Ebba i TV-serien Wallander och nu senast i filmen “ Dag för dag” tillsammans med Sven Wollter i hans sista film.
Hon har även gjort flera gästspel på Fredriksdalsteatern och har varit med i SVT:s sändning av "Stjärnorna på slottet".
1977 kom hon till Malmö Stadsteater som hon varit trogen genom åren. Hon har även regisserat opera både utomlands och på hemmaplan. Marianne har belönats såväl med Guldmasken som med flera andra priser och även fått kungamedalj. Till detta kommer filmroller och sommarprat i P1.
Nu senast är hon aktuell i programserien som heter ”Vem tror du att du är”, där flera kända svenska personer får veta sin släkts historia. Ett otal svenska talkshow har gästas av Marianne såsom Skavlan och Carina Bergfeldt.
Marianne är en makalöst bra berättare. Hennes stories tar aldrig slut.

Program och pris kan justeras vid händelser utanför vår kontroll.          

Maj-tur i härliga Skåne! Torsdag 11 maj 2023
I den vackraste av årstider ger vi oss ut på tur mot Skånes mitt. Följ med och njut av dagen som erbjuder allt från spännande bygdehistoria och väldigt god mat till information om vårt dricksvatten och delikatesser. En härlig majutflykt!
Vi börjar i Båstad kl 7.55, Förslöv kl 8.10 och Ängelholm kl 8.30. Efter en kort färd kommer vi till fina Sånnagården där Maria förberett sina berömda hembakade förmiddagssmörgåsar till oss. Gårdsbutiken är i full gång med produkter som blommor och jordgubbar. Efter en mycket kort färd kommer vi till Gyllenbielkeska hospitalet och Kvidinge kyrka. Deras historia hänger samman och vi får bl a höra historien bakom och se, hur ett ålderdomshem från 1700-talet kunde vara. Unikt.
Vi åker vidare mot Skånes mitt och i Höör stannar vi på Gästis för en god lunch. Varmrätt, bordsvatten, salladsbuffé och kaffe ingår. På vägen västerut kommer vi till Ringsjöverket där vi stannar till och ser den imponerande anläggningen utifrån. Här renas 1400 liter Bolmenvatten till dricksvatten per sekund!
Dagens sista stopp är hos Miss Alice utanför Glumslöv. Här ska vi njuta av hemgjord kall dryck, jordgubbspaj med vaniljsås och kaffe. Granne med Miss Alice finns spännande Tomatens hus som det också finns tid att besöka.
Vi räknar med att vara åter i Ängelholm omkring 17.30 och därefter övriga orter.
Pris: 885 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms,
Förmiddagsfika med smörgåsar på Sånnagården,
Besök och guidning Gyllenbielkeska hospitalet och Kvidinge kyrka,
Lunch inkl bordsvatten, sallad och kaffe, stopp vid Ringsjöverket, eftermiddagskaffe med jordgubbspaj och introduktion till Tomatens hus.
Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF
Arrangör:
Åsa & Anders Öman, VisioNi
Program och pris kan justeras vid händelser utanför vår kontroll.          

Öland – solen och vindarnas ö 23 - 24 maj 2023

I den vackraste av årstider upplever vi Sveriges minsta landskap under två ljuvliga dagar. Lägg märke till allt som ingår på denna innehållsrika resa!

Tisdag 23 maj, dag 1
Vi lämnar Båstad, Förslöv och Ängelholm på morgonen och på vägen mot Öland stannar vi och har pick-nick på en frukostsmörgås och kaffe/te från bussen. Framåt lunchtid är vi framme och det firas med lunch vid Solliden. Sedan blir det tid att strosa runt och njuta av den vackra parken och omgivningarna runt slottet. Väldigt nära ligger Borgholms slottsruin. En historiskt viktig plats! Vi blir guidade runt och får lära oss mycket. Bussen tar oss sedan ner till centrala Borgholm, där vi checkar in på Strand hotell, som ligger vackert vid vattnet. Den som vill kan gå ut och titta på Borgholm innan det serveras en välsmakande 2-rätters middag på hotellet.

Onsdag 24 maj, dag 2
Efter en riktigt god frukost checkar vi ut och åker söderut. Förutsatt att vädret tillåter stannar vi till vid det försommarkarga Alvaret och promenerar lite för att se och uppleva det fantastiska växtlivet. Nästa stopp är vid Kastlösa Kyrka, som är berömd för sin stora altartavla, målad av Halmstadgruppens Waldemar Lorentzon. Så kör vi vidare och kommer till Ölands södra udde, där Sveriges äldsta och högsta fyr, Långe Jan, står givakt. Här finns ett trevligt Naturum som vi besöker och det finns även tid att njuta av utsikten och naturen. Det är dags för lunch och nu är det hög tid att prova på den goda, Öländska specialiteten ”Lufsa”. Låt dig väl smaka! På eftermiddagen åker vi norrut på östra sidan av ön, förbi några typiskt öländska radbyar. Vi stannar för eftermiddagskaffe hos Whiteguide rekommenderade Gårdby Café & lanthandel och det finns även möjlighet till inköp av hantverk. På vägen hem blir det lite pick-nick från bussen igen, denna gång på korv med bröd . Vi räknar med att vara åter i Båstad ca kl 20.30 och därefter övriga orter.

Pris: 2990 kr
I priset ingår: bussresa, reseledare, resmoms, en övernattning i dubbelrum med frukost, förmiddagskaffe med smörgås från bussen dag 1, lunch dag 1, 2-rätters middag på kvällen dag 1, (inkl kaffe men ex övrig dryck), lunch dag 2, eftermiddagsfika dag 2, korv & bröd från bussen dag 2, besök och guidningar enligt program.

Om du behöver enkelrum betalar du 490 kr extra. (Antalet enkelrum är begränsat)
Program och pris kan ändras vid händelser utanför vår kontroll.

Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF

Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi 

En augustikväll på vingården! Torsdag 24 augusti 2023

Kom med och prova lokala viner under en festlig kväll, då vi åker till Kullahalvön och besöker Arilds vingård. Ta fram festklänningen eller kavajen och njut av en rolig och välsmakande kväll!

Vi börjar i Båstad kl 15.40, Förslöv kl 15.55 och Ängelholm kl 16.15 för att åka på fina vägar till Arild. Väl framme får vi en vingårdsvisning, där vi går ut i vingården och även besöker vinkällaren innan vi slår oss ner vid dukade bord.
Vi serveras en härlig tre-rätters middag med tillhörande vinpaket. Vinpaketet innehåller tre viner, en till varje rätt, alla producerade på gården. Det är roligt att umgås, äta och dricka gott – dessutom med varor på bordet som är så lokala.
Mätta och glada åker vi hem efter en härlig kväll!

Pris: 1190 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms,
vingårdsvisning,
3-rätters middag och vinpaket med tre viner från vingården.
Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF
Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi
Program och pris kan justeras vid händelser utanför vår kontroll.

Äntligen Bokmässa! Fredag 29 september 2023

Kom med till Nordens största kulturevenemang som vill göra världen lite bättre genom att främja bildning, läsning och litteraturens roll i samhället. Några av 2023 års teman är Judisk kultur och Staden. Passa på att ta del av scen- och montersamtal samt den stora utställningen med montrar och boksigneringar.

Vi börjar i Ängelholm (Lidl) kl 7, Förslöv kl 7.20, Båstad kl 7.35 och Halmstad (Arenan) kl 8.10. Färden fortsätter norrut och vid Sandsjöbacka stannar vi och dricker förmiddagskaffe med en smörgås från bussen. Väl i Göteborg stiger vi av vid Svenska Mässan. Biljetter till bokmässan har redan delats ut i bussen, så det är bara att gå raka vägen in! Vi stannar till kl 16, så det är gott om tid att utforska denna fantastiska utställning. Strosa runt bland montrar där det förs intressanta diskussioner och hålls föredrag. Det blir många spännande möten och det är en speciell känsla att köpa en signerad bok direkt från författaren. Mässan har rykte om sig att vara otroligt trivsam och välorganiserad, med något för alla. Det är här man ses och syns!
Ungefärlig tid för hemkomst är Halmstad kl 18 och därefter övriga orter.

Pris: 745 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms,
kaffe och smörgås från bussen,
inträde till mässan.

Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF, Båstad Bjäre SPF,

Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi

Program och pris kan justeras vid händelser utanför vår kontroll.          


Dé é det här vi kallar kärlek! Lördag 21 oktober 2023

Kärleken är evig, Främling, Bra vibrationer och Diggiloo Diggiley är bara några av de 26 schlagerhits som vi ska få höra då vi åker till Malmö och Nöjesteatern för att se den nyskrivna feelgood musikalen ”Dé é det här vi kallar kärlek!”
Lasse Holm, Ingela ”Pling” Forsman, Monica Forsberg och Torgny Söderbergs stora låtskatt växte fram under 80-talet och har för evigt satt sina spår i vår musikaliska folksjäl. Låtarna förvandlas kärleksfullt av regissören Hans Marklund till ny musikhistoria. Detta 40 år efter Carolas vinst i Melodifestivalen och låtarnas frammarsch i de svenska TV-apparaterna, radiokanalerna och våra liv!

Vi börjar i Båstad kl 10.45, Förslöv kl 11 och Ängelholm kl 11.20. Väl i Malmö slår vi oss ner i restaurangen på Nöjesteatern för att äta en 2-rätters Teatersupé. Föreställningen börjar kl 14 och det är bara att njuta. Efter föreställningens slut åker vi glada hemåt!

Pris: 1695 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms,
2-rätters teatersupé (dryck tillkommer)
Biljett på främre parkett.

Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF

Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi

Handling:
Året är 1985. Melodifestivalen är på väg utför och tappar tittare. Sveriges Television gör då en storsatsning med den största talangtävlingen någonsin. Nu är den på väg till den lilla staden Målinge. På gatorna, i hemmen och i butikerna förbereder man för den stora showhändelsen som ska sätta Målinge på kartan. Mitt i förberedelserna anländer, för stadens invånare, en rad obekanta personer och den invanda småstadslunken sätts snabbt ur spel…

Program och pris kan justeras vid händelser utanför vår kontroll.

SPF Seniorerna
Båstad Bjäre

Årsavgift 275:- per person.
Avisering från förbundet.

Made with ‌

HTML Code Generator