Resor och utflykter 

SPF erbjuder Er trevliga resor, dagsutflykter samt teaterbesök
2021

Arrangör: Åsa & Anders Öman, VisioNi, info@visioni.se

Anmälan till alla resor görs till Karin Leu, 0707-102292 
karin.leu@telia.com


DALARNA
23 – 27 augusti 2021

Arv från stora kulturpersonligheter blandas med dalahästar, fina trädgårdar, lokalt hantverk och vacker natur. Dalarna erbjuder så mycket och nu ska vi utforska en del . Du som är vaccinerad/har antikroppar och är symtomfri – varmt välkommen med då vi äntligen ska få komma ut och resa igen!

Dag 1, måndag, 23 aug
Vi lämnar Ängelholm, Förslöv, Båstad och Halmstad på morgonen och åker norrut. På förmiddagen åker vi den vackra motorvägen utmed Vättern och vi stannar för lunchpaus i Kumla. Tidig kväll är vi framme i Tällberg där vi checkar in på genuina hotell Green, njuter av ”dala-atmosfären” och äter middag.
Efter middagen går alla som vill en liten promenad och tittar på den vackra byn och utsikten över Siljan. Så härligt att vara här!

Dag 2, tisdag, 24 aug
Efter en fantastisk frukost med lokala läckerheter och panoramautsikt över Siljan, ger vi oss ut och utforskar omgivningarna. Vi ser textilt hantverk vid Jobs Handtryck och vi besöker Leksands knäckebröd innan vi kommer till Leksand. Här äter vi lunch på Hildasholm, Familjen Munthes sommarhus, där vi också får en intressant guidad visning. Dagen fortsätter med besök i Leksands kyrka och kyrkogård där bl a Lille Bror Söderlundh ligger begravd.
Vi åker den lilla, fina, vägen tillbaka till Tällberg och har tid att njuta av vårt charmiga boende och omgivningarna en stund före middagen på hotellet.

Dag 3, onsdag, 25 aug
Vi tar farväl av Hotell Green och beger oss mot Nusnäs. Vi vill ju lära oss om de berömda Dalahästarna då vi är här! Färden går vidare och vi kommer till Mora. Här finns mycket att se; Zorngården (där vi också blir guidade), kyrkan, klockstapeln och Vasaloppsmålet. Vid gågatan finns dessutom en välsorterad hantverksbutik. Det blir lite fri tid här så alla kan äta lunch efter eget tycke och smak. På eftermiddagen åker vi mot Falun. Utmed vägen gör vi ett stopp vid sevärda Rättviks kyrka och dess kyrkstallar som ligger så vackert på en udde vid Siljan. Väl i Falun checkar vi in på Clarion Hotel Bergsmansgården som ligger perfekt i centrum. Middag på hotellet på kvällen.

Dag 4, torsdag, 26 aug
Carl Larssons Sundborn är dagens första mål. Ett av världens mest kända och avbildade konstnärshem och en höjdpunkt för många. I samband med den guidade visningen finns det tid att njuta av trädgården och kanske ta en liten promenad till Sundborns idylliska träkyrka, målad i blått och gult och med vissa interiörmålningar utförda av Carl Larsson.
Nästa stopp blir vid Stabergs krog där vi äter lunch. Krogen ligger vid Stabergs bergsmansgård, en karolinsk bergsmansgård från 1700-talet. Vi tar en titt på gården utifrån och kan njuta av barockträdgården en stund innan vi far vidare.
Eftermiddagen ägnas åt Falu koppargruva där vi blir guidade av en lokal guide i området ovan jord, från bussen. Intressant och utan trappsteg . Det blir också lite tid i Falun innan kvällens middag på hotellet.

Dag 5, fredag, 27 aug
Efter sista hotellfrukosten för den här gången beger vi oss söderut. Vi tar de pauser som behövs, stannar för lunch i höjd med Ödeshög och räknar med att vara åter i hemtrakterna vid kl 19.30-tiden, glada och med många nya härliga minnen!

Pris: 7445 kr vid minst 40 resenärer. Om vi inte kan resa så många/blir så många, tillkommer 420 kr per person.
I priset ingår: bussresa, reseledare, resmoms,
4 övernattningar i dubbelrum med frukost, middag dag 1-4,
lunch dag 1, 2, 4 och 5,
Utflykter och guidningar enligt program.
Dryck tillkommer till måltiderna om inte annan anges.

Om du behöver enkelrum betalar du 1440 kr extra. (Antalet enkelrum är begränsat.)
Program och pris kan komma att justeras vid händelser utanför vår kontroll.

Antal resenärer begränsas utifrån hur situationen ser ut i augusti. Naturligtvis hjälps vi åt att komma ihåg att tvätta händerna och hålla avstånd. Bussen har utrustats med speciella filter anpassade för att minska smittspridning och ventilationen är omprogrammerad så luften i bussen byts ut en gång per minut.

Goda drycker på Österlen
Tisdag 28 september 2021


Välkommen med på en informativ, rolig och välsmakande dag i sydöst! Vi ska äntligen besöka Nordic Sea Winery. Det blir en ganska tidig morgon, men det är det värt! På eftermiddagen njuter vi av naturen på Österlen och att äppelveckorna är igång.

Vi börjar i Halmstad (Arenan, vid minst 8 påstigande) kl 6.05, Båstad kl 6.45, Förslöv kl 7 och Ängelholm (Lidl) kl 7.20. Efter att ha mornat oss lite i bussen stannar vi för en snabb kopp kaffe och smörgås från bussen. Vid 10-tiden är vi framme vid Nordic Sea Winery. Här blir vi omhändertagna, covid-säkrat efter hur restriktionerna ser ut, och får en föreläsning med filmvisning och vinprovning av tre viner. Ska bli roligt! Vi äter också en god lunch; torskfilé med vitvinssås, pepparrot, sauterade grönsaker, grillad citron och kokt potatis, på Nordic Sea Winery.
Via sevärd väg kommer vi till Kiviks Musteri. Här finns Äpplets hus där vi kan lära mer om allt från äppelträd och olika äppelsorter till musteriets historia och hur man gör must och cider. Butiken är också trivsam om du vill köpa med dig något gott hem.
Färden går vidare och vi kommer ner till Kiviks hamn, där vi gör ett litet stopp innan vi fortsätter till vackra Brösarps backar. Här dricker vi eftermiddagskaffe med dopp och njuter av naturen. Färden hem genom Skåne går på fina vägar och vi räknar med att vara åter i Ängelholm ca kl 18.30 och därefter övriga orter.

Pris: 870 kr

I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms, föreläsning, vinprovning och lunch inkl bordsvatten på Nordic Sea Winery, besök på Kiviks Musteri med Äpplets hus, förmiddagsfika och eftermiddagsfika från bussen.

Glada Änkan!
Söndag 24 oktober 2021


År 2020 ville Nöjesteatern i Malmö fira sina 80 år som hus med en oförglömlig operett som spelats på världens stora scener – Glada Änkan. Hela produktionen har blivit framflyttad till hösten 2021 och vi ser fram emot när vi äntligen ska få se den!
Glada Änkan hade premiär 1905 och har sedan dess förgyllt världen med sina charmiga karaktärer, sin sorglösa handling och storslagna operettfinaler.
Följ med till det glada Paris där vi möter den unga, förtjusande änkan, som spelas av Frida Engström och den mörke och vackre Greven, spelad av Thomas Järvheden. Vi träffar också bland andra nattklubbsägaren Emanuell som spelas av Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson.

Vi börjar i Halmstad kl 10.20 (Arenan, vid minst 8 påstigande), Båstad kl 10.55, Förslöv kl 11.10 och Ängelholm (Lidl) kl 11.30. På vägen till Malmö stannar vi på Gästis i Staffanstorp och äter söndagsmiddag. Det blir deras goda fläskfilé med rostade rotfrukter, potatisgratäng och svampsås. Mineralvatten/lättöl, sallad, smör & hembakat surdegsbröd samt kaffe och kaka ingår. Mätta och belåtna åker vi vidare, sista biten till Nöjesteatern där föreställningen börjar kl 15. Luta dej tillbaka och låt dej underhållas!
Efter föreställningens slut åker vi hemåt, glada och kanske nynnande på någon av de fina melodierna.

Pris: 1245 kr (seniorpris)
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms,
biljett på främre parkett,
söndagsmiddag med mineralvatten/lättöl och kaffe och kaka enligt program.

Gränshandel tillsammans!
Måndag 8 november 2021


Nu är det dags att förena nytta med nöje. Vi åker på en tur till Tyskland över dagen och stannar för shopping i Heiligenhafen och på Bordershop vid färjan. En god lunch vid hamnen i Heilighenhafen förgyller dagen!

Vi börjar i Halmstad (Arenan, vid minst 8 påstigande) kl 6, Båstad kl 6.35, Förslöv kl 6.50 och Ängelholm kl 7.10. För att riktigt känna att vi är på resa tar vi färjan från Helsingborg till Helsingör. Färden genom Danmark går fort och nästa färja går mellan Rödby och Puttgarden. Vi börjar med 1,5 h shopping vid Calles i Heiligenhafen (även Flegaard finns på gångavstånd).
Färden går vidare, ner till hamnen i Heiligenhafen, för att äta en sen lunch. Här får du välja mellan kött- eller fiskrätt och en dryck ingår.
Mätta och belåtna far vi till Bordershop för 1 timmas shopping innan vi kör hemåt, samma väg som vi kom.
Vi räknar med att vara tillbaka i Ängelholm vid 21-22-tiden (beroende av trafik och färjor) och därefter övriga orter. En hel resa rikare och möjligtvis med lite nytt att ställa in i skåpen därhemma 
Antal resenärer är begränsat och max lastvikt är 80 kg per person.

Pris: 795 kr

I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms, vägskatter, färjeavgifter,
lunch inkl en liten dryck.
Julmarknad på Huseby!
Måndag 15 nov 2021


Tillsammans kommer vi i stämning inför julhelgen, då vi åker upp i Småland till Huseby Bruk och upplever Nordens största julmässa!

Vi börjar i Halmstad (Arenan, vid minst 8 påstigande) kl 9.50, Båstad kl 10.25, Förslöv kl 10.40 och Ängelholm (Lidl) kl 11. Färden går mot Älmhult, där vi ska äta en god lunch på IKEA Värdshus. Sallad, hembakt bröd, smör, bordsvatten, varmrätt och kaffe ingår. Mätta och belåtna åker vi vidare och kommer så småningom till Huseby Bruk. Här ställer ungefär 170 utställare ut i olika lokaler på området. Många av landets bästa hantverkare och finaste gårdsbutiker finns representerade. Känn doften av hemstöpta ljus och ene-slöjd och njut av tomtar i alla former. Ladda för julbordet med delikatesser som brännvinsost, gammaldags rökt storkyckling, goda korvar, fin marsipan, vilt, heminlagd sill, struts och kanske en flaska av slottets egen glögg.
Dessutom är hela bruket smyckat med julgranar och marschaller. Bara det är en upplevelse – särskilt då det börjar skymma.
Fulla av julstämning och kanske med någon liten god julklapp i bagaget åker vi hemåt. Vi räknar med att vara åter i Halmstad kl 19.30 och därefter övriga orter.
Pris: 635 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms
Lunch i Älmhult enligt program
Inträde på Julmässan

Glada Änkan! Ny resa då den första blev fullbokad!
Lördag 20 november 2021


År 2020 ville Nöjesteatern i Malmö fira sina 80 år som hus med en oförglömlig operett som spelats på världens stora scener – Glada Änkan. Hela produktionen har blivit framflyttad till hösten 2021 och vi ser fram emot när vi äntligen ska få se den!
Glada Änkan hade premiär 1905 och har sedan dess förgyllt världen med sina charmiga karaktärer, sin sorglösa handling och storslagna operettfinaler.
Följ med till det glada Paris där vi möter den unga, förtjusande änkan, som spelas av Frida Engström och den mörke och vackre Greven, spelad av Thomas Järvheden. Vi träffar också bland andra nattklubbsägaren Emanuell som spelas av Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson.

Vi börjar i Halmstad kl 9.20 (Arenan, vid minst 8 påstigande), Båstad kl 9.55, Förslöv kl 10.10 och Ängelholm (Lidl) kl 10.30. På vägen till Malmö stannar vi på Gästis i Staffanstorp och äter helgmiddag. Det blir deras goda fläskfilé med rostade rotfrukter, potatisgratäng och svampsås. Mineralvatten/lättöl, sallad, smör & hembakat surdegsbröd samt kaffe och kaka ingår.
Mätta och belåtna åker vi vidare, sista biten till Nöjesteatern där föreställningen börjar kl 14. Luta dej tillbaka och låt dej underhållas!
Efter föreställningens slut åker vi hemåt, glada och kanske nynnande på någon av de fina melodierna.

Pris: 1245 kr (seniorpris)
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms,
biljett på främre parkett,
helgmiddag med mineralvatten/lättöl och kaffe med kaka enligt program.
Julmarknad i Bremen
29 nov – 1 dec 2021


Välkommen med till Bremen som har en av de absolut bästa julmarknaderna i Tyskland. Vi åker traditionsenligt måndag-tisdag-onsdag efter första advent och ser fram emot att njuta av stämningen, maten, bra hotell och inte minst känslan av att återigen vara ute och resa!

Dag 1, måndag
Vi lämnar Lärkeröd, Båstad, Förslöv och Ängelholm på morgonen och kommer via bron till Danmark. Snart är det dags att åka över sundet från Rödby till Puttgarden. Efter lunchpaus åker vi förbi Hamburg och svänger av, likt stadsmusikanterna, mot Bremen. Väl framme checkar vi in på fina Dorint City-hotel Bremen som ligger centralt men lugnt, 500 m från marknadstorget. På kvällen äter vi middag tillsammans på hotellet.

Dag 2, tisdag
Idag är det bara att njuta! Frukosten på hotellet är härlig och sedan väntar den gemytliga julmarknaden. Trevliga gallerior och små butiker med roliga julklappar finns det gott om. För alla som vill går vi en guidad promenad i centrum – här finns mycket historia och många fina hus! Kvällen är fri för egna upptåg men för alla som vill ordnar vi så att vi kan äta tillsammans.

Dag 3, onsdag
Efter ytterligare en god frukost checkar vi ut och entrar bussen. Vi stannar för lunchpaus innan det blir möjlighet till inköp vid någon av gränsbutikerna. Efter 45 minuters färja från Puttgarden till Rödby åker vi genom Danmark och tar bron över till Sverige. Vi räknar med att vara tillbaka i Ängelholm ca kl 20 och därefter övriga orter.

Pris: 3 495 kr
I priset ingår: bussresa, reseledare, resmoms, vägskatter, bro- och färjeavgifter, 2 övernattningar i dubbelrum med frukost, middag dag 1 (ex dryck) och guidad promenad.

Om du behöver enkelrum betalar du 945 kr extra. (Begränsat antal enkelrum.)
(Program och priser kan komma att justeras vid händelser utanför vår kontroll, såsom valutaförändringar och begränsande restriktioner.)

PS: När du bokat dej, kom ihåg:
-Pass
-Reseförsäkring & avbeställningsskydd
-Euro till luncher, måltidsdrycker och egen shopping
-Vi planerar att dela ut en deltagarlista på resan. Om du inte vill stå med på den, så meddela oss det i god tid.

Operettgala!
Tisdag 7 dec 2021


När du hör ordet operett – vad tänker du på då? Kanske lättsam underhållning, flärdfulla kostymer, vacker musik, dans, glam, humor och en rejäl grand finale. Allt detta och mer där till utlovas då vi åker till Malmö Opera för att se deras uppsättning ”En kväll med Thalia”. Kom med och låt dej underhållas!

Resan börjar i Halmstad (Arenan, vid minst 8 påstigande) kl 14.40, Båstad kl 15.25, Förslöv kl 15.40 och Ängelholm (Lidl) kl 16. Väl i Malmö slår vi oss ner i Operans vackra foajé. Där serveras vi en tre-rätters middag som börjar med förrätt och varmrätt innan föreställningen och dessert som serveras i pausen. Bordsvatten ingår men övrig dryck köps till på plats efter eget tycke och smak.
Kl 19 börjar operettgalan. Den är en kärleksfull hyllning till scenkonsten, som så många av oss har saknat och längtat efter under det senaste året. En storslagen kväll där orkester, kör och solister ger en kavalkad av operettörhängen. Det blir såväl nummer från nutida uppsättningar som tillbakablickar på Malmös ärorika historia som ”operetternas stad”, där Malmö Opera (dåvarande Malmös Stadsteater) gav ett pärlband av eleganta och humoristiska föreställningar som hade stor framgång hos publiken. På scenen ser vi bl a Loa Falkman och Richard Söderberg.
Efter föreställningens slut åker vi hemåt, fyllda av underbar musik och nya intryck!

Pris: 1375 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms,
biljett på främre del av sidoparkett,
tre rätters middag i Operans foajé (ex dryck).


Ordförande

SPF Seniorerna
Båstad Bjäre

Årsavgift 275:- per person.
Avisering från förbundet.