Resor och utflykter

SPF Båstad Bjäre erbjuder ett program för resor, utflykter och teaterbesök.
Arrangör: Åsa och Anders Öman, Visioni. info@visioni.se
Program och pris kan justeras vid händelser utanför vår kontroll.
Anmälan till resor görs till Karin Leu,
karin.leu@telia.com 0707 10 22 92


Ärtor & pläd!
Tisdag 23 april 2024

Nu har du chansen att följa med på studiebesök hos Foodhills i Bjuv (där Findus höll till tidigare). Hur ser verksamheten ut nu och vad händer härnäst? Det och mycket mer får vi veta då Foodhills visar oss runt och berättar. På eftermiddagen besöker vi Klippans yllefabrik och det hela avslutas med god fika. Välkommen med på en intressant dag!

Vi börjar i Båstad kl 8.55, Förslöv kl 9.10 och Ängelholm kl 9.30. Väl framme i Bjuv börjar vi med en förmiddagskopp med smörgås. Sedan kör vi den lilla biten till fabriken där vi ger oss ut på en guidad rundvandring. Spännande!
Besöket avslutas på restaurang Ärtan där vi får en ärt-inspirerad lunch. Måltidsdryck/vatten, smör, bröd, sallad och kaffe ingår.
Färden går vidare och vi kommer till Klippans yllefabrik. Här får vi en liten introduktion till deras verksamhet och det finns möjlighet att handla fina varor till fördelaktiga priser.
Dagens sista stopp är på Strandhem, en kursgård med vacker utsikt över Hjälmsjön, där vi dricker eftermiddagskaffe med smarrigt bakverk. Omkring kl 17 är vi tillbaka i Båstad och därefter övriga orter.


Pris: 695 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, studiebesök på Foodhills, besök på Klippans yllefabrik, förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika.

Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF

Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi


Program och pris kan justeras vid händelser utanför vår kontroll.          

Bland slott och allmoge:
Skåne – mitt i prick!
Torsdag 23 maj 2024

Många vackra vägar och sevärdheter på nära håll får vi idag, då vi åker runt i Skånes mitt, i den härligaste av årstider. Dessutom får vi god mat och trevliga medresenärer, så dagen är komplett!

Vi börjar i Båstad kl 7.55, Förslöv kl 8.10 och Ängelholm kl 8.30 för att åka mot sydöst. Väl framme hos Gåsapågarna på Kaffestugan Bialitt ordnas det förmiddagskaffe med smörgås till oss. Färden går vidare, på fina vägar förbi bl a Trolleholm och Trollenäs slott till Eslöv och dess berömda Medborgarhus. Här blir det en intressant guidning och vi får lära oss mer om den unika byggnaden. Så kör vi ut på landsbygden en liten sväng och kommer bl a förbi Skarhult slott innan det är tid för lunch, på Eslövs Golfrestaurang. Här äter vi en god ”dagens” där salladsbuffé, bordsvatten och kaffe på maten ingår.
En kort färd senare kommer vi till fina Bränneriets Gård där vi kan botanisera bland gårdsbutikens varor. Här finns många godsaker!
Dagens sista stopp blir vid Sireköpinge kyrka, en av Skånes äldsta, där vi tittar på kyrkan och dricker eftermiddagskaffe från bussen, med något gott till. Även om sträckorna är korta idag kan det mycket väl hända att du åkt på ”nya vägar” under dagen, innan hemkomst, som beräknas till kl 17-17.30 i Ängelholm och därefter övriga orter.


Pris: 840 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, förmiddagskaffe med smörgås, guidad visning av Medborgarhuset i Eslöv, lunch inkl bordsvatten och kaffe, eftermiddagskaffe med dopp från bussen.


Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF

Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNiProgram och pris kan justeras vid händelser utanför vår kontroll.          

Häftigt landskap • vackra vyer • spännande historia • trevligt sällskap

Äntligen Norge! - Telemark & Oslo
11 - 15 juni 2024

På denna resa kombineras området Telemark, som ofta kallats ett Norge i miniatyr, med den historiskt viktiga platsen Vermok och storstadspulsen i Oslo. Naturupplevelser blandas med historia, kultur och god mat. Välkommen med!

Dag 1, tisdag 11/6, till Vrådal, Telemark
Vi lämnar Ängelholm, Förslöv och Båstad på morgonen och kör norrut. Efter förmiddagspaus kommer vi till Bohuslän och Strömstad. Här tar vi färjan (2,5 h) till Sandefjord. Under färden njuter vi av deras härliga lunchbuffé med kalla och varma rätter - ett stort utbud av fiskrätter, skaldjur, kötträtter, sallader, grönsaker och charkuterier. Dessertbord, öl, vin, mineralvatten och kaffe ingår också.
Via fina vägar kommer vi till den lilla orten Vrådal, där vi checkar in på familjeägda Straand hotel, som ligger vackert mellan sjö och berg. Middag på hotellet på kvällen.

Dag 2, onsdag 12/6, Vrådal, Telemark
En dag att njuta av! Efter god hotellfrukost ska vi på förmiddagen åka runt sjön med veteranbåten M/S Fram. En upplevelse. På eftermiddagen tar vi en tur i omgivningarna med vår buss, tittar på natur och utsikt och har det bra!
Middag på hotellet på kvällen.

Dag 3, torsdag 13/6 via Rjukan till Oslo
Efter frukost lämnar vi Straand hotel och åker på spektakulära vägar norrut mot Rujkan och världsarvet i Vermok. Här besöker vi Norsk Industriarbeidermuseum där vi får en rundvisning och lunch. Bl a annat får vi höra den spännande historien om hur motståndsmän saboterade tillverkningen av tungt vatten 1943 och se filmen ”If Hitler had the bomb”.
På vägen mot Oslo stannar vi och tittar på Norges största stavkyrka. 
Väl i Oslo checkar vi in på Scandic Holmenkollen Park, där vi njuter av utsikten och en god middag på hotellet.

Dag 4, fredag 14/6, Oslo
Oslo ligger för våra fötter! Efter frukost åker vi med vår buss en liten runda i centrum där vi ser bl a Karl Johan med slottet, Operan och AkersHus.
Det kommer att ges tid att utforska på egen hand, utifrån vad som lockar mest - shopping, museum, konst eller kanske att titta på folk på Aker Brygge?
På eftermiddagen åker vi tillbaka till hotellet med alla som vill och på kvällen åker vi ner till centrum igen så att de som så önskar kan ha en fredagskväll på byen!


Dag 5, lördag 15/6, resa söderut
Sista hotellfrukosten för denna gång och sedan checkar vi ut och åker söderut. Via Svinesundsbron kommer vi tillbaka till Sverige. Resan är inte slut ännu! För att få se lite mer av Bohuslän när vi ändå åker igenom, kommer vi att ta vägen via Orust och Tjörn till Skärhamn där vi äter en bättre lunch på restaurang Vattnet. Vi ska ju ha det bra, då vi är iväg!
Slutligen åker vi förbi Göteborg och kommer åter till Båstad ca kl 19 och därefter övriga orter.

Pris: 8990 kr
I priset ingår: bussresa, reseledare, vägskatter, bro- och färjeavgifter,
4 övernattningar i dubbelrum med frukost, lunchbuffé inkl dryck dag 1, lunch dag 3 och 5, middag dag 1, 2 och 3, utflykter och guidningar enligt program.

Om du behöver enkelrum betalar du 2350 kr extra. (Antalet enkelrum är begränsat)
Dryck tillkommer till måltiderna om inte annat anges.
Program och priser kan ändras vid händelser utanför vår kontroll, t ex valutaförändringar.


Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF

Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi


Eva Rydberg på Sundspärlan ger:
Ett resande teatersällskap
Söndag 4 augusti 2024


Vi lever i deprimerande tider. Tack ock lov håller Eva Rydberg glöden och glädjen vid liv. Efter 30 år som teaterdirektör på Fredriksdalsteatern tar hon sitt pick och pack och flyttar till vackra Sundspärlans friluftsteater. Så vad passar då bättre än att damma av komediklassikern ”Ett resande teatersällskap”?

Vi börjar i Båstad kl 13.10, Förslöv kl 13.25 samt Ängelholm kl 13.45. Färden går till Helsingborg och Sundspärlans friluftsteater. Väl framme slår vi oss ner i deras restaurangtält och serveras Sundspärlans långtidsbakade fläskkarré med bakad potatis, stekta grönsaker och kryddsmör alternativt varmrökt lax med kokt nypotatis, romsås, citron och dill. Ange vid bokning eller betalning om du önskar kött eller fisk. (Om du inte anger något kommer du att serveras kött.)
Föreställningen, som vi ser fram emot, börjar kl 16. I pausen finns kaffekorgar med kaffe/te, kanelbulle och småkaka för upphämtning.
Efter föreställningen åker vi glada hemåt efter ännu en sommarkväll i Eva Rydbergs sällskap.


Pris: 1195 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, biljett, kött eller fisk-rätt samt kaffe med dopp enligt program.

Välkomna!
Resegruppen för Södra Bjäre SPF och Båstad Bjäre SPF

Arrangör:
Åsa & Anders Öman, VisioNi

Om föreställningen:
Eva ser alltid till att hamna i gott sällskap. Runt sig har hon en munter ensemble med Ewa Roos och Hampus Nessvold i spetsen tillsammans med idel bekanta publikfavoriter från Fredriksdalsteatern. Ett resande teatersällskap av August Blanche hade premiär 1848. Anders T Ohlsson blåser nytt liv i pjäsen, där inte mycket är sig likt. Ett resande teatersällskap anno 2024 blir ett lustspel i ordets rätta bemärkelse: ett spel till brädden fyllt av lust till teatern, komiska förvecklingar, sång, musik och skratt!

Program och pris kan justeras vid händelser utanför vår kontroll. Resans råd & villkor finns på visioni.se.  

Visingsö!
Torsdag 22 augusti 2024

Denna lilla pärla i Småland välkomnar oss med lugn, vänlighet, vacker natur och historiska kulturskatter. Välkommen med på en härlig dag full av fina upplevelser!

Resan börjar i Ängelholm kl 6.40, Förslöv kl 7 och Båstad kl 7.15,
Via Simlångsdalen åker vi mot Jönköping och på vägen stannar vi och äter en god frukostsmörgås med kaffe från bussen. Vi följer Sveriges vackraste motorväg till Gränna, där vi tar bussen med på färjan till Visingsö. Väl på ön är det dags för lunch! Varmrätt, smör & bröd, dricka och kaffe med hembakt kaka ingår. Smaklig måltid!
Efter maten möter vår lokala guide upp och visar under eftermiddagen mycket av det denna intressanta ö har att erbjuda. Vi kommer bl a till ruinerna efter slottet Nääs som ligger på sydspetsen, vi tar en titt på ekskogen som planterades för länge sedan för att användas till att bygga Sveriges krigsskepp, mullbärsodlingen som skulle bli en sidenindustri (här skulle silkesmaskar trivas) och dess intressanta historia, vi ser den otroligt påkostade Brahekyrkan och Kumlaby kyrka som gjordes om till skola redan av Per Brahe, och slottsruinen Visingsborg som brändes av ryska krigsfångar. 
Färjan tar oss sedan tillbaka till fastlandet och efter en kort färd söderut kommer vi till Rudenstams Gårdscafé i Äppeldalen - Smålands Toscana. Här låter vi oss väl smaka av kaffe och deras goda äppelkaka med vaniljsås. Det blir också tid att titta runt i gårdsbutiken, där allehanda lokala godsaker finns. Med över 70 lokala leverantörer har de nått sin dröm om att vara ett centrum för lokal mat. Efter en fantastisk dag är det skönt att smälta intrycken i bussen. Omkring kl 21 är vi tillbaka i Båstad och därefter övriga orter.


Pris: 1095 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, förmiddagsfika, lunch enl. program, färjeavgifter, rundtur på Visingsö med lokalguide, eftermiddagsfika.


Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF

Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi


Program och pris kan justeras vid händelser utanför vår kontroll.

vackra vyer • vinodlingar • kultur • trevligt sällskap

Franken
goda viner i vackra landskap -
4 - 9 september 2024

I Bayerns nordvästra hörn ligger Franken, ett område där några av Tysklands bästa viner framställs. Under resan njuter vi av frankisk mat, framstående kultur, barock- och universitetsstaden Würzburg och inte minst böljande vinodlingar vid floden Main. På köpet får vi de tyska pärlorna Wittenberg, Erfurt och Lüneburg och har allmänt trevligt tillsammans ☺!

Dag 1, onsdag 4/9, till Wittenberg
Vi lämnar Båstad, Förslöv och Ängelholm på morgonen och tar bron till Danmark. Snart är det dags för nästa färja, från Gedser till Rostock. Överfarten tar två timmar så det är gott om tid för lunch. Färden går vidare, förbi Berlin och på kvällen kommer vi fram till Wittenberg, där vi checkar in på trivsamma Best Western Soibelmann, som ligger vid gågatan. Efter middag på hotellet tar vi en liten men intressant promenad och ser bl a kyrkporten som är känd med tanke på Luthers berömda teser.

Dag 2, torsdag 5/9, Wittenberg - Schweinfurt
Efter frukost fortsätter vi resan och till lunchtid kommer vi till den trevliga staden Erfurt. Här stannar vi i centrum så det finns möjlighet att se sig omkring och få något i magen, innan färden går vidare.
Tidig kväll kommer vi till Schweinfurt där vi checkar in på Mercure Hotel Schweinfurt Maininsel, där vi ska sova tre nätter. Under kvällen äter vi middag på hotellet och tar en promenad i Schweinfurt centrum.

Dag 3, fredag 6/9, Würzburg
Idag ska vi se Würzburg! Väl där börjar vi med stadens stolthet, det fantastiska Residenset. Vilka rikedomar och vilken makt det utstrålar! Under tiden som vi blir guidade och visade runt får vi beundra det berömda välvda trapphuset, det totalrenoverade spegelkabinettet och en av de största takmålningarna i världen. Förmiddagen fortsätter med vinprovning i residensets vinkällare, Staatlicher Hofkeller, som är en av de tre stora vinkällarna i Würzburg. En upplevelse! Vinkällaren sträcker sig djupt under residenset och tillhör den bayerska staten som är den största vinodlaren i Franken.
Efter paus för lunch och egen tid åker vi med vår buss upp till den mäktiga fästningen Marienberg. Här njuter vi av den underbara utsikten över Würzburg, floden Main och vinfälten som sluttar ner mot floden, innan vi åker tillbaka till Schweinfurt och middag på hotellet.
Dag 4, lördag 7/9, Vinvägar och vinprovningar
Ännu en härlig dag! Med hjälp av bussen kommer vi ut i det frankiska vinlandet, där pittoreska vinorter ligger på rad, vid och omkring floden Main. Dagens första besök är pilgrimskapellet Maria im Weingarten som ligger bland vinfälten. Färden går vidare till den idylliska vinorten Nordheim där vi besöker det moderna Vinotheket DIVINO. Vi blir visade runt och får prova några av deras viner. Alldeles bredvid ligger den charmiga orten Volkach, där vi stannar för lunchpaus.
Via vacker (kort) väg kommer vi till byn Sommerach där vi utforskar deras vinanläggning och provar deras viner. En riktigt härlig eftermiddag!
På kvällen äter vi gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 5, söndag 8/9, Schweinfurt - Lüneburg
Vi lämnar Schweinfurt och dagens stopp för lunch blir i Hildesheim, så vi kan se de vackra byggnaderna vid torget och kanske även besöka någon av de stora kyrkorna som finns i staden och som är upptagna på UNESCOS världsarvslista.
På kvällen kommer vi till Lüneburg där vi checkar in på Dormero Hotel Bergström.
Middag på stan för alla som vill!

Dag 6, måndag 9/9, Lüneburg - hem
Färden går vidare, förbi Hamburg och Lübeck. Innan vi lämnar Tyskland gör vi ett litet stopp vid någon av gränsbutikerna för möjlighet till inköp. Färjan i Puttgarden tar oss till danska Rödby och slutligen är vi tillbaka i Sverige. Vi räknar med att vara tillbaka ca kl 20.30, glada och med många nya härliga minnen!

Pris: 10 890 kr
I priset ingår: bussresa, reseledare, vägskatter, bro- och färjeavgifter,
5 övernattningar i dubbelrum med frukost, middag dag 1-4, (ex dryck), utflykter och guidningar enligt program, guidad promenad i Wittenberg och Würzburg, tre vinprovningar, guidat besök på residenset i Würzburg.

Om du behöver enkelrum betalar du 1875 kr extra. (Antalet enkelrum är begränsat)
Dryck ingår normalt inte till måltiderna utan betalas på respektive restaurang.
Program och pris kan ändras vid händelser utanför vår kontroll, t ex valutaförändringar.


Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF

Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi

Kom med och se Hasse Anderssons avslutningsturné
Hej du SPELEMAN!
Söndag 13 oktober 2024

För över 60 år sedan drog en 15-årig Hasse Andersson sina första ackord på Kiviks marknad. Många ackord senare åker han i höst ut på turné. Det blir både det sista och största han har gjort. Ett varmt hejdå till turnélivet och ett stort tack för alla de fina minnen som har skapats genom åren.

Vi börjar i Båstad kl 10.55, Förslöv kl 11.10 och Ängelholm kl 11.30. Innan vi kommer till Malmö stannar vi på Gästis i Staffanstorp och äter söndagsmiddag. Det blir deras goda Wallenbergare med potatispuré, rårörda lingon, ärtor och brynt smör. Mineralvatten/lättöl, sallad, smör & hembakat surdegsbröd samt kaffe och kaka ingår. Mätta och belåtna åker vi vidare, sista biten till Slagthuset där föreställningen börjar kl 15. Luta dej tillbaka och låt dig underhållas.
Efter konsertens slut åker vi hemåt efter en föreställning som bjudit på härligt medryckande musik, igenkänning och energi!


Pris: 1490 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, biljett, middag enligt program.

Välkomna!
Resegruppen för Södra Bjäre SPF och Båstad Bjäre SPF

Arrangör:
Åsa & Anders Öman, VisioNi

Program och pris kan justeras vid händelser utanför vår kontroll. Resans råd & villkor finns på visioni.se.


Om föreställningen:
Hasse Anderssons karriär har präglats av melodier och ögonblick som gjort honom till en av Sveriges mest älskade artister. Från de tidiga dagarna med Kvinnaböske Band och Hasses Lada, till den stora succén i Melodifestivalen har han blivit en folkkär artist som lockar lyssnare i alla åldrar. Nu bjuder Hasse Andersson in publiken till sin sista turné “Hej du speleman!”. Med en resa, som sträcker sig över årtionden, är detta en möjlighet för fans att fira och hylla en av landets mest ikoniska artister.

Gränshandel tillsammans!
Måndag 21 okt 2024

Nu är det återigen dags att förena nytta med nöje. Vi åker på inköpsresa till Tyskland över dagen för shopping i Burg. En god lunch förgyller dagen!

Vi börjar i Båstad kl 6.30, Förslöv kl 6.45 och Ängelholm kl 7.05. För att riktigt känna att vi är på resa tar vi färjan från Helsingborg till Helsingör. Färden genom Danmark går fort och nästa färja går mellan Rödby och Puttgarden. Vi börjar med shopping hos Nielsen i Burg, eftersom det varit väldigt uppskattat. Sedan åker vi ner till byns centrum, där vi äter en sen lunch. Här får du välja mellan några olika rätter och en dryck ingår.
Mätta och belåtna stannar vi för fortsatt shopping hos Calle i Burg, där det också finns möjlighet till provning, innan vi kör hemåt, samma väg som vi kom.
Vi räknar med att vara tillbaka i Ängelholm vid 21-22-tiden (beroende av trafik och färjor) och därefter övriga orter, en hel resa rikare och med lite nytt att ställa in i skåpen därhemma ☺
Antal resenärer är begränsat och max lastvikt är 80 kg per person.


Pris: 935 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms, vägskatter, färjeavgifter,
lunch inkl en liten dryck.

Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF

Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi

Program och pris kan justeras vid händelser utanför vår kontroll. Resans råd & villkor finns på visioni.se.    


Jul på Liseberg!
Fredag 22 november 2024

Jul på Liseberg är en stämningsfull tradition sedan sekelskiftet. Här börjar julen i mitten av november då juleljusen tänds i parken. Genuin julmat och konsthantverk trängs i bodar och butiker på Nordens största julmarknad. Kom med och strosa runt bland marknadsstånden, känn doften av brända mandlar och ta en paus vid en värmande koleld till tonerna av julens vackra visor.

Vi börjar i Ängelholm kl 10.50, Förslöv kl 11.05 och Båstad kl 11.25. Färden går norrut och väl i Göteborg börjar vi med dagens lunch på restaurangen i nya World of Volvo. Ett spännande hus!
Så är det dags för Jul på Liseberg. Det är en upplevelse av vackra ljusdekorationer med miljontals glittrande juleljus och längs parkens promenadstråk finns allt från julgranskulor och renfällar till sill och praliner.
Framåt kväll kör vi hemåt och räknar med att vara åter i Båstad ca kl 20.30 och därefter övriga orter.

Pris: 895 kr

I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms,
Lunch inkl bordsvatten och kaffe
Inträde till Jul på Liseberg

Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF

Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi

Program och pris kan justeras vid händelser utanför vår kontroll. Resans råd & villkor finns på visioni.se.         


Prag med flyg
2 - 5 december 2024

Sagostaden Prag väntar på oss i julmarknadsskrud. Enligt önskemål tar vi flyget för att få gott om tid att strosa runt och komma i julstämning. Hotellet är mycket centralt med 5-10 min promenad till Gamla stadens torg och Vaclavplatsen, där Prags största julmarknader finns. Vi ser fram emot härliga dagar med julmys och avkoppling! Välkommen med.

Dag 1, måndag 2/12
Vi lämnar Båstad, Förslöv och Ängelholm tidigt på morgonen med vår buss och kommer via Öresundsbron till Danmark och Kastrup. Kl 8.30 flyger vi med Norwegian Air och landar i Prag kl 9.50. Från flygplatsen har vi lokal transfer som tar oss till centrum och vårt hotell Design Metropol Hotel Prague, där vi ska sova tre nätter. Välkommen till denna underbart vackra stad som vi nu får uppleva och njuta av!
Middagar under vistelsen ingår inte, men vi kommer att ordna så det finns möjlighet, för alla som vill, att äta tillsammans på kvällarna.
Dag 2, tisdag 3/12
På förmiddagen tar vi en guidad promenad där vi ser bl a Karlsbron och det gamla rådhuset med sitt berömda astronomiska ur. Resten av dagen kan du botanisera fritt bland julmarknadsstånd och stadens alla sevärdheter. Traditionen att anordna julmarknader sträcker sig långt tillbaka i tiden och det märks på den unika atmosfären.
Dag 3, onsdag 4/12
Helt fri dag för egna val!
Dag 4, torsdag 5/12
Efter frukost i lugn och ro checkar vi ut och vår transfer tar oss tillbaka till flygplatsen där flyget lyfter kl 13.55 för att landa på Kastrup kl 15.15. Sista biten tillbaka, över Öresundsbron, åker vi med vår egen buss igen. Vi räknar med att vara tillbaka i Ängelholm ca kl 18.30 och därefter övriga orter, ett äventyr rikare!

Pris: 6 940 kr per person
I priset ingår: bussresa t o r Kastrup, reseledare, vägskatt, broavgifter, flygresa Kastrup-Prag t o r, flygskatter och incheckat bagage, transfer t o r mellan flygplatsen och hotellet i Prag, 3 övernattningar i dubbelrum med frukost, guidad promenad.

Om du behöver enkelrum betalar du 1290 kr extra. (Antalet enkelrum är begränsat.)
Program och priser kan ändras vid händelser utanför vår kontroll, t ex valutaförändringar. Resans råd & villkor finns på visioni.se.


Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF

Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi

Göteborgsoperan ger:
Charlie och chokladfabriken
Onsdag 8 januari 2025

Kom med till Göteborg och se Ola Salo som den ikoniske godisuppfinnaren Willy Wonka när musikalen Charlie och chokladfabriken, baserad på Roald Dahls klassiker Kalle och chokladfabriken, äntligen får Sverigepremiär!

Vi börjar i Munka-Ljungby kl 13.20, Ängelholm kl 13.35, Förslöv kl 13.55, Båstad kl 14.10 och Halmstad kl 14.45. Väl i Göteborg väntar en härlig måltid på restaurang HAK. Bordsvatten ingår, men övrig dryck köps på plats – för att ge valfrihet. Mätta och belåtna kommer vi till Operan där föreställningen börjar kl 19. Det är bara att njuta! Efter föreställningens slut åker vi glada hemåt, efter att ha sett världens godaste musikal 😊. Ungefärlig tid för hemkomst är Halmstad kl 23.30 och därefter övriga orter.


Pris: 1695 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, middag inkl bordsvatten samt minidessert & kaffe,
biljett till föreställningen (främre delen av parkett).


Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF

Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi


Om musikalen:
Den fattiga, godhjärtade och godisälskande Charlie växer upp nära Wonkas mystiska och mytiska chokladfabrik. När Wonka meddelar att han gömt fem guldbiljetter i lika många chokladkakor, blir Charlie ett av de lyckliga barn som vinner ett besök på fabriken. Men allt är inte så sött som det verkar innanför grindarna. De andra familjerna är rysligt bortskämda, och Wonkas hjälpsamma oompa-loompier har fullt sjå att hålla ordning på sällskapet. Besöket blir en både fantastisk och skrämmande resa, där de giriga straffas längs sockerängarnas vindlande stig. Chokladfabrikens underverk är skapade genom fantasi och syns bara om man tror på dem. Upplev en varm och välkomnande, modern värld fylld av nostalgi, en del otäckheter, finurliga godislandskap och massor av choklad.
Charlie och chokladfabriken riktar sig främst till en vuxen publik men passar även barnfamiljer.

Program och pris kan justeras vid händelser utanför vår kontroll. Resans råd & villkor finns på visioni.se 

Joyride the musical!
Söndag 19 januari 2025

Joyride the Musical är en nyskriven feelgood-musikal med musik av legendariska popduon Roxette med världspremiär på Malmö Opera i september 2024. En oförglömlig bergochdalbana full av glädje, humor, storslagna nummer, upptempolåtar och powerballader. Lägg till god mat på Rådhuskällaren och trevligt sällskap så är dagen komplett!

Vi börjar i Båstad kl 11.40, Förslöv kl 11.55 och Ängelholm kl 12.15. Väl i Malmö börjar vi med filéfrossa på Rådhuskällaren. De trancherar oxfilé och kalvytterfilé efter önskemål i matsalen. På buffé finns bl a kyckling, vitlöksdoftande potatisgratäng, rostade rotfrukter, grönsaker, olika såser och naturligtvis Rådhusets berömda bearnaise. Bordsvatten ingår och övrig dryck kan köpas i baren 😊
Efter en god måltid åker vi den korta sträckan till Malmö Opera och njuter av föreställningen som börjar kl 16.
Efter föreställningens slut åker vi hemåt – kanske nynnades ” Come on, join the joyride!”


Pris: 1635 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, biljett till föreställningen, middag enligt program.

Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF

Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi

Program och pris kan justeras vid händelser utanför vår kontroll. Resans råd & villkor finns på visioni.se.

Några av huvudrollsinnehavarna är:
Marsha Songcome (nu tillbaka i Sverige och gör hösten 2023 huvudrollen i Moulin Rouge på Chinateatern efter ca 10 år på musikalscener utomlands, mestadels i London.)
Jessica Marberger (sångare, artist och skådespelerska som uppträtt med stora delar av den svenska artisteliten.)
Alexander Lycke (har gjort stora huvudroller i bl a Sverige, England, Tyskland och Finland.)


La bohème
Onsdag 16 april 2025

Giacomo Puccinis La bohème, med sin underbara musik, är en av de stora operaklassikerna. Följ med till 60-talets New York i en gripande och färgstark berättelse om kärlek, vänskap, drömmar, dekadens, passion och popkonst.
Konstnärskvarteren i SoHo sprudlar av kreativitet och dekadens. Här finns allt det senaste inom mode, konst, teater, musik, litteratur, poesi och film. Nya konstformer växer fram, allt är möjligt och friheten total.
Resan börjar i Båstad kl 14.40, Förslöv kl 14.55 och Ängelholm kl 15.15. Väl på Malmö Opera får vi en introduktion till föreställningen av Ylva Kihlberg, chef för Malmö Operas dramaturgiat. Intressant och exklusivt för oss!
Sedan slår vi oss ned i den vackra foajén och låter oss väl smaka av deras delikata operatallrik som består av bröd med ost och marmelad, rostbiff med remoulad, lax, potatis och tillbehör. (Med reservation för ev ändringar.) Bordsvatten ingår men övrig dryck köps till på plats efter eget tycke och smak. Kaffe på maten och mandelkaka med choklad ingår också.
Föreställningen börjar kl 19 och varar ca 2,5 h inkl paus. Det är bara att njuta!
Efter föreställningens slut åker vi hemåt, en operaklassiker rikare.


Pris: 1480 kr per person
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, biljett till föreställningen, operatallrik, bordsvatten, 
kaffe & kaka.


Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF

Arrangör:
Åsa & Anders Öman, VisioNi


Program och pris kan justeras vid händelser utanför vår kontroll. Resans råd & villkor finns på visioni.se.
Om Puccinis mästerverk:
Giacomo Puccinis La bohème är en av de allra mest älskade och spelade operorna. Librettot bygger på Henry Murgers roman Scènes de la Vie de Bohème (Vagabondliv i Paris). Både Puccini och Murger hade egna erfarenheter av att leva bohemliv som fattiga studenter med konstnärliga drömmar. Operan utspelar sig ursprungligen, liksom romanen, i 1800-talets Paris. Puccini ville att hans opera skulle ha ”så mycket sång, så mycket melodi som möjligt”. Och det lyckades han sannerligen med. Vackra melodier avlöser varandra och beskriver alla tänkbara känslor som går rakt in i publikens hjärtan.

vackra vyer • blomsterprakt • kultur • kanaler • trevligt sällskap
Res med oss till
Holland
22 - 26 april 2025

Äntligen ska vi till Holland och uppleva landet med tulpanerna i spetsen! Vi är väldigt glada att kunna presentera denna härliga resa till Nederländerna. Lägg märke till allt som ingår. Välkommen!

Dag 1, tisdag 22 april
Vi lämnar Båstad, Förslöv och Ängelholm på morgonen och kommer via Öresundsbron till Danmark. Från Rödby tar färjan oss till Puttgarden och Tyskland. Vi passerar bl a Hamburg och Bremen innan vi, på kvällen, kommer till Groningen i Nederländerna, där vi checkar in på Mercure Martiniplaza och äter middag på hotellet.

Dag 2, onsdag 23 april, vallen och Amsterdam
Efter frukost tar vi plats i bussen och fortsätter vår färd. Vi åker över den otroliga, 3 mil långa, ”vallen” som håller Nordsjön borta från insjön Ijsselmeer. Det är fascinerande att se hur Holländarna arbetar för att utvinna mark från havet.
Färden går vidare och vi kommer till Amsterdam. Här tar vi en båttur på kanalerna – bästa sättet att ta en titt på centrum av denna stad! Det blir också lite tid till eget förfogande innan vi åker vidare. Snart är vi framme vid hotellet, Fletcher Hotel-Restaurant Nautisch Kwartier, som ligger vackert vid vattnet i Huizen, där vi äter middag och gläds över att vara här!

Dag 3, torsdag 24 april, tulpaner
Idag är tulpaner temat för dagen. Vi besöker tulpangården De Tulperij där vi får en guidning/exkursion i deras visningsträdgård och bland tulpanfälten. En upplevelse!
Världens kanske vackraste blomsterpark står på tur. En höjdpunkt på resan, för många. I parken Keukenhof finns omkring 7 millioner vårblommande lökar. Vi njuter av blomsterprakten, både ute och inne i de fina paviljongerna. Lunch intas på egen hand i någon av parkens restauranger.
På kvällen äter vi middag på hotellet.
Dag 4, fredag, Giethoorn
Njut av en god hotellfrukost... 
På förmiddagen checkar vi ut och beger oss till Giethoorn, som ibland kallas Hollands Venedig. Det är känt för att sakna vägar och att all transport mellan husen sker med båt, via kanaler. Här åker vi ut på kanalerna bland grönska och säregna hus. En upplevelse! Efter båtturen äter vi lunch tillsammans och har lite tid att titta runt på egen hand, innan färden går vidare. Vi lämnar Nederländerna och kommer till fina Park Hotel Cloppenburg, där middag serveras på kvällen.

Dag 5, lördag, hem
Resan fortsätter förbi Hamburg och Lübeck. Innan vi lämnar Tyskland gör vi ett litet stopp vid någon av gränsbutikerna för möjlighet till inköp. Färjan i Puttgarden tar oss till danska Rödby och slutligen är vi tillbaka i Sverige. Vi räknar med att vara tillbaka ca kl 20.30, glada och med många nya härliga minnen!

Pris: 9930 kr per person
I priset ingår: bussresa, reseledare, vägskatter, bro- och färjeavgifter,
4 övernattningar i dubbelrum med frukost, middag dag 1-4, (ex dryck), lunch dag 4, båttur i Amsterdam, exkursion på Tulpangård, inträde till Parken Keukenhof, båttur i Giethoorn.

Om du behöver enkelrum betalar du 2295 kr extra. (Antalet enkelrum är begränsat.)
Program och priser kan ändras vid händelser utanför vår kontroll, t ex valutaförändringar.
Resans råd och villkor finns på visioni.se.


Välkomna!
Resegruppen för
SPF Södra Bjäre
SPF Båstad Bjäre

Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi

SPF Seniorerna
Båstad Bjäre

Årsavgift 275:- per person.
Avisering från förbundet.

HTML Generator