Resor och utflykter.
SPF Båstad Bjäre erbjuder ett program för resor, 
utflykter och teaterbesök.
Arrangör: Åsa och Anders Öman, Visioni.
info@visioni.se Program och pris kan justeras vid
händelser utanför vår kontroll.
Anmälan till alla resor görs till Karin Leu,
karin.leu@telia.com 0707-102292Ystad!
Måndag 22 augusti 2022
Augusti är en härlig månad för Skåne-utfärd och Ystad ett väldigt fint resmål. Kombinera det med fina vägar, stadsrundtur i Veteranbrandbil, god mat och trevliga människor - så blir dagen komplett!
Vi börjar i Båstad kl 8.05, Förslöv kl.8.20 och Ängelholm kl 8.40. Första stoppet blir på fina Solnäs gård, som numera hänger samman med Kiviks musteri. Här dricker vi gott förmiddagskaffe med fralla och botaniserar i deras butik. 
Färden går vidare och vi kommer till Ystad där vi äter paj med sallad till lunch i vacker miljö på Bäckahästen. Sedan är det dags att se mer av Ystad! Det blir en åktur (ca 45 min) i öppen veteranbrandbil. Vi får höra historier om Ystad (en del sanna och en del mindre sanna) och se några av de fina byggnaderna i centrala Ystad. En minnesvärd upplevelse! Det blir också tid att rå sig själv och se sig omkring i centrum.
På eftermiddagen åker vi vidare, förbi några slott , och kommer till Vombsjän där vi dricker eftermiddagskaffe på Café Sjögården. Det blir kaffe och deras goda äppelkaka med vaniljsås. Alltid ett trevligt besök!
Avslutningsvis kör vi hemåt och räknar med att vara åter i Ängelholm ca kl 18.30 och därefter övriga orter.
Pris: 870 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms,
förmiddagsfika med smörgås,
lunch inkl måltidsdryck,
stadsrundtur i Ystad med veteranbrandbil,
eftermiddagsfika med äppelkaka.
Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF
Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi


Äntligen Bokmässa!
Fredag 23 september 2022
Bokmässan 2022, den 38:e i ordningen blir en storslagen återkomst på Svenska Mässan i Göteborg. Spännande teman som Sydafrika, Klimatkrisen och Crimetime står i focus. Och, förstås, den senaste bokutgivningen och alla fantastiska författare. Nu kan vi återigen ta del av scen- och montersamtal samt den stora utställningen med montrar och boksigneringar. Äntligen får vi mötas på mässgolvet igen!
Vi börjar i Ängelholm (Lidl) kl 7.30, Förslöv kl 7.50, Båstad kl 8.05 och Halmstad (Arenan) kl 8.40. Färden fortsätter norrut och vid Sandsjöbacka stannar vi och dricker förmiddagskaffe med en smörgås från bussen. Väl i Göteborg stiger vi av vid Svenska Mässan. Biljetter till bokmässan har redan delats ut i bussen, så det är bara att gå raka vägen in! Vi stannar till kl 16.30, så det är gott om tid att utforska denna fantastiska utställning. Strosa runt bland montrar där det förs intressanta diskussioner och hålls föredrag. Det blir många spännande möten och det är en speciell känsla att köpa en signerad bok direkt från författaren. Mässan har rykte om sig att vara otroligt trivsam och välorganiserad, med något för alla. Det är här man ses och syns!
Ungefärlig tid för hemkomst är Halmstad kl 18.30 och därefter övriga orter.
Pris: 695 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms
Kaffe och smörgås från bussen
Inträde till mässan
Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF, Båstad Bjäre SPF,
Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi

Mamma Mia! The Party
Lördag 1 okt 2022
Äntligen har vi biljetter till Mamma Mia! The party, på Rondo i Göteborg. Musikalen MAMMA MIA! började som ett experiment. Vad skulle hända om man vävde ihop en story runt befintliga sånger, och använde låttexter och dialog för att berätta den? Jo, det verkade fungera. Sen kom filmen och både den och musikalen blev otroliga succéer. Den här gången förvandlas Rondo till en underbart exotisk, grekisk, taverna. Vi befinner oss mitt i denna spännande värld, som inger en känsla av att hamna mitt i hjärtat av en grekisk paradisö. En fantastisk trerätters medelhavsinspirerad meny serveras oss, ackompanjerat med sång och dans. Oavsett vädret är det alltid en vacker och varm sommarkväll på Nikos Taverna. Välkomna med att äta, dricka, sjunga, dansa och bara ”having the time of your lives” i en Mamma Mia värld!
Vi börjar i Ängelholm kl 10.10, Förslöv kl 10.30, Båstad kl 10.45 och Halmstad kl 11.15. Väl i Göteborg, vid 13-tiden, stiger vi in på Rondo, eller rättare, en grekisk taverna, där vi låter oss bli underhållna av ABBAs låtar och serverade god medelhavsmat. En fest vi ser fram emot!
Efter party och god mat åker vi hemåt och räknar med att vara tillbaka i Halmstad vid halv åtta-tiden, samt därefter övriga orter.
Pris: 1995 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, show, en liten välkomstouzo (alkoholfria alternativ finns), tre rätters medelhavsinspirerad meny, bordsvatten, kaffe och garderob.
Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF
Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi

Umgås & shoppa i Ullared!
Måndag 3 oktober 2022
Gekås är mer än bara ett varuhus, det är Sveriges största utflyktsmål! Välkommen att fynda bland rengöringsmedel, väskor, mat, verktyg, kläder och presenter. Följ med på en utflykt för att träffas, ha trevligt och kanske göra ett och annat fynd 
Vi börjar i Ängelholm (Lidl) kl 8, Förslöv kl 8.20. Båstad kl 8.35 och Halmstad (Arenan) kl 9.05. På vägen stannar vi för förmiddagsfika med en god ägg- och silla-macka med kaffe i Vessigebro. 
Glada i hågen kommer vi fram till det stora gula och blåa varuhuset och passerar Jonas Högströms staty av Gekås grundare Göran Karlsson på vägen in. Vi önskar alla God Shopping!
Vid 16-tiden vi åker hemåt och ungefärlig tid för hemkomst är Halmstad kl 17 och därefter övriga orter.
Pris: 395 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms,
förmiddagsfika med sillsmörgås och kaffe.
Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF
Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi

Gränshandel tillsammans!
Tisdag 25 oktober 2022
Nu är det dags att förena nytta med nöje. Vi åker på en inköpsresa till Tyskland över dagen och stannar för shopping i Heiligenhafen och på Bordershop vid färjan. En god tysk lunch förgyller dagen!
Vi börjar i Båstad kl 6.35, Förslöv kl 6.50 och Ängelholm kl 7.10. För att riktigt känna att vi är på resa tar vi färjan från Helsingborg till Helsingör. Färden genom Danmark går fort och nästa färja går mellan Rödby och Puttgarden. Vi börjar med 1,5 h shopping vid Calles. Sedan är det dags för att äta en sen lunch. Välj mellan en kött- eller fiskrätt och låt dig väl smaka! En dryck ingår.
Mätta och belåtna far vi till Bordershop för 1 timmas shopping innan vi kör hemåt, samma väg som vi kom.
Vi räknar med att vara tillbaka i Ängelholm vid 21-22-tiden (beroende av trafik och färjor) och därefter övriga orter, en hel resa rikare och med lite nytt att ställa in i skåpen därhemma 
Antal resenärer är begränsat och max lastvikt är 80 kg per person.
Pris: 895 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms, vägskatter, färjeavgifter,
lunch inkl en liten dryck.
Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF
Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi


Älskade musikal:
Anastasia!
Tisdag 8 nov 2022


Broadwaymusikalen Anastasia är en mäktig, episk saga, baserad på den tecknade filmen med samma namn. I rollen som Anastasia ser vi Tuva B Larsen och som Dmitrij, Andreas Weise. Danssolister och många av namnen i rollistan, t ex Lill Lindfors, Philip Jalmelid och Åsa Fång bidrar till att höja våra förväntningar.
Den gripande historien om mysteriet med den försvunna tsardottern blir här ett storslaget, fantasifullt äventyr med spänning, humor och kärlek. Lägg till fantastisk musik och skönsång samt lyxig mat och trevligt sällskap – kan det bli bättre?

Vi börjar i Båstad kl 15.25, Förslöv kl 15.40 och Ängelholm (Lidl) kl 16.00. Väl i Malmö slår vi oss ner i Operans vackra foajé och låter oss väl smaka av deras delikata foajémiddag. Bordsvatten ingår men övrig dryck köps till på plats efter eget tycke och smak. Förrätt och varmrätt serveras före föreställningen som börjar kl 19.
I pausen finns härligt kaffe och dessert uppdukat vid samma bord som vi satt vid tidigare.
Efter föreställningens slut åker vi hemåt uppfyllda av en underbar musikal!

Pris: 1495 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms,
biljett på främre del av sidoparkett,
Operamiddag inkl tre rätter, bordsvatten och kaffe.

Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF


Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi Julmarknad på Huseby!
Måndag 14 nov 2022


Tillsammans kommer vi i stämning inför julhelgen, då vi åker upp i Småland till Huseby Bruk och upplever Nordens största julmässa!

Vi börjar i Ängelholm kl 10.10, Förslöv kl 10.30 och Båstad kl 10.45. Färden går mot Älmhult, där vi ska äta en god lunch på IKEA Värdshus. Vi kommer att bli serverade en kötträtt – om du önskar fisk istället, så meddela det vid bokning. Sallad, hembakt bröd, smör, bordsvatten, varmrätt och kaffe ingår.
Mätta och belåtna åker vi vidare och kommer så småningom till Huseby Bruk. Här ställer ungefär 170 utställare ut i olika lokaler på området. Många av landets bästa hantverkare och finaste gårdsbutiker finns representerade. Känn doften av hemstöpta ljus och ene-slöjd och njut av tomtar i alla former. Ladda för julbordet med delikatesser som brännvinsost, gammaldags rökt storkyckling, goda korvar, fin marsipan, vilt, heminlagd sill, struts och kanske en flaska av slottets egen glögg.
Dessutom är hela bruket smyckat med julgranar och marschaller som tänds då det börjar skymma. Bara det är en upplevelse!
Fulla av julstämning och kanske med någon liten god julklapp i bagaget åker vi hemåt. Vi räknar med att vara åter i Båstad kl 19.45 och därefter övriga orter.

Pris: 670 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms,
lunch i Älmhult enligt program,
inträde på Julmässan.

Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF

Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi


Julresa till Lüneburg
28 – 30 nov 2022


Välkommen med till Lüneburg som har en stolt historia som saltets huvudstad, är lagom stor och ligger förhållandevis nära! Vi åker traditionsenligt måndag-tisdag-onsdag efter första advent och ser fram emot att njuta av stämningen, maten, bra hotell och att återigen vara ute och resa tillsammans!

Dag 1, måndag
Vi lämnar Lärkeröd, Båstad, Förslöv och Ängelholm på morgonen och kommer via bron till Danmark. Snart är det dags att åka färja över sundet från Rödby till Puttgarden. Efter en trevlig paus för lunch kommer vi till Lüneburg fram på eftermiddagen och checkar in på DORMERO Hotel Altes Kaufaus Lüneburg som ligger mycket centralt. Kanske blir det en första titt på den gemytliga julmarknaden?
På kvällen äter vi middag tillsammans på hotellet.

Dag 2, tisdag
Idag är det bara att njuta! Frukosten på hotellet är härlig och sedan väntar en guidad promenad i centrum. Passa på och lär dig mer om staden, saltet och människorna.
Resten av dagen är fri för julmarknad, trevliga gallerior, caféer, restauranger och små butiker med roliga julklappar.

Dag 3, onsdag
Efter ytterligare en god frukost checkar vi ut och beger oss norrut. Vi stannar för möjlighet till inköp vid någon av gränsbutikerna och lunchpaus innan 45 minuters färja från Puttgarden till Rödby tar oss till Danmark. Slutligen tar vi bron över till Sverige. Vi räknar med att vara tillbaka i Ängelholm ca kl 20 och därefter övriga orter.

Pris: 3 695 kr
I priset ingår: bussresa, reseledare, resmoms, vägskatter, bro- och färjeavgifter, 2 övernattningar i dubbelrum med frukost, middag dag 1 (ex dryck) och guidad promenad.

Om du behöver enkelrum betalar du 940 kr extra. (Begränsat antal enkelrum.)
(Program och priser kan komma att justeras vid händelser utanför vår kontroll, såsom valutaförändringar och begränsande restriktioner.)

Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF, Båstad Bjäre SPF
Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNiÄntligen: Musikalen Cabaret!
Torsdag 12 januari 2023


Willkommen, Bienvenue, Welcome! Stora shownummer, medryckande musik och en ytterst relevant berättelse. Välkomna med och se en av världens mest spelade musikaler, mångfaldigt prisbelönt, på GöteborgsOperan!

Vi börjar i Ängelholm kl 13.35, Förslöv kl 13.55, Båstad kl 14.10 och Halmstad kl 14.45. Väl i Göteborg väntar en härlig måltid på restaurang. Bordsvatten ingår, men övrig dryck köps på plats – för att ge valfrihet.
Mätta och belåtna kommer vi till Operan där föreställningen börjar kl 19. Det är bara att njuta!
Efter föreställningens slut åker vi glada hemåt. Ungefärlig tid för hemkomst är Halmstad kl 23.30 och därefter övriga orter.

Pris: 1595 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms,
middag inkl bordsvatten,
biljett till föreställningen (främre delen av parkett).

Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF

Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNiOm musikalen:
Willkommen, bienvenue, welcome! Den som en gång vågat sig in på nattklubben Kit Kat Club vill stanna för alltid. Här finns plats för alla. Under Konferencierens vakande öga är nattklubben i Berlin en fristad där nöjeslystna existenser lever ut sina njutningsfulla drömmar.  
Musikalen kretsar kring Sally Bowles, nattklubbens stjärna, och Clifford Bradshaw, en ung amerikan med författardrömmar som dras med i utsvävningarna. Allt känns möjligt, allt är tillåtet. Men lyckan är bräcklig. Nazismen växer sig starkare. Det fria livets undergång närmar sig.  Cabaret är fylld av flärd och sensualism, svärta och förtvivlan. 
GöteborgsOperans nya uppsättning är en hyllning till epoken som originalet utspelar sig i: Berlin under den bräckliga demokratin kring 1930. Det ömsinta kammarspelet överförs till Stora scenen för den största uppsättningen någonsin av musikalen. Med stora shownummer och medryckande musik förenas en politisk berättelse med gripande människoöden i en färgstark dygnet-runt-stad där livet ständigt pågår.  


Funny Girl!
Söndag 5 febr 2023


Publiksuccen Funny Girl som till stor del blev inställd 2020, p g a pandemin, är nu tillbaka! Äntligen ska vi få se Malmö Operas stora uppsättning av musikalklassikern om Broadwaystjärnan Fanny Brices liv. Hon sjöng och dansade på New Yourks glittriga teaterscener i början av 1900-talet. Huvudrollen som den skarpsinniga och roliga Fanny görs av Sanna Nielsen. I övriga roller ser vi älskade artister som Marianne Mörck, Ann-Louise Hansson och Alexander Lycke.

Vi börjar i Båstad kl 11.55, Förslöv kl 12.10 och Ängelholm (Lidl) kl 12.30. På vägen till Malmö stannar vi på Gästis i Staffanstorp och äter söndagsmiddag. Det blir deras goda fläskfilé med rostade rotfrukter, potatisgratäng och svampsås. Mineralvatten/lättöl, sallad, smör & hembakat surdegsbröd samt kaffe och kaka ingår. Mätta och belåtna åker vi vidare, sista biten till Malmö Opera där föreställningen börjar kl 16. Luta dej tillbaka och låt dej underhållas!
Efter föreställningens slut åker vi hemåt efter en föreställning som bjudit på härligt medryckande musik, dans och mycket energi. Ett riktigt lyckopiller!

Pris: 1395 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms,
biljett på främre del av sidoparkett,
söndagsmiddag med mineralvatten/lättöl och kaffe och kaka enligt program.

Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF

Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi       

SPF Seniorerna
Båstad Bjäre

Årsavgift 275:- per person.
Avisering från förbundet.

Created with ‌

Mobirise.com